28 Juni

Underbara huvudvärk. Igår hade jag en sån hemsk migrän så varje liten rörelse kändes som om jag skulle spy. Men jag kom hem och gick och la mig i en halvtimme, sen var det över.
När jag vaknade ha ännu en student dykt upp. Nu är vi 6 studenter i detta lilla lilla hem! Jag har ingen aning om hur alla får plats, jag är bara glad att jag har ett eget rum.
Idag har det inte hänt så jättemycket. Hade förmiddagslektioner, och efter det åkte jag hem, bytte om, åt lunch och sen stack jag in till stan igen för att shoppa lite, hittade nämligen ett nytt shoppingkvarter i helgen. Fick med mig 2 nya jättefina klänningar, ett par solglasögon (för €1,5!!) och en vit tröja med virkat ryggparti.
Nu ligger jag bara här i sängen och väntar på att jag blir hungrig så jag kan gå ner och äta.

Bilder från igår

Famine memorial




Famine memorial




Amelia och Riccardo



26 Juni

Träffade Riccardo, Amelia, Edo och Laura inne vid the Spire idag, sen gick vi längs Liffey ner till Dublin Wheel, och sen gick vi tillbaka in till centrum för att gå i lite affärer. Jag fick med mig ett shorts hem från River Island.
Efter det åkte jag hem. Hade en enorm huvudvärk och mina fötter är helt trasiga av allt gående denna veckan, så jag gick och la mig för att vila, men somnade och sov i ett par timmar. När jag vaknade hade det kommit en ny student, David, från Spanien. Nu är vi 5 studenter som i huset! Ganska sjukt. Fast å andra sidan är Nao Ka i London till på tisdag.

HAPPY PRIDE

Internatonella Pride-dagen!
De firades genom att gå i prideparaden genom Dublins gator och avsluta vid Christ church med en stor utomhuskonsert. Förrsten blev det lagligt med gayäktenskap i NY idag, grattis!
Var altså inne i stan hela dan. Träffade Riccardo och Amelia vid Trinity College där vi gick och kolla på Book of Kells, en av världens vackraste böcker. Efter det gick vi och shoppa lite, och tog en massa foton. Sen mötte vi upp några andra och så gick vi med i prideparaden. Sjukt roligt, så många underbara människor, och så många olika personligheter! Gay people vet verkligen hur man bjuder på sigsjälva!
Sen skildes vi åt för att några av de andra skulle gå och se på bio, så jag och Edo gick runt och kolla lite marknader och gjorde lite shopping. Sen mötte vi dem andra efter bio och gick och åt på en italiensk restaurant, de hade fått nog på irländsk mat, haha!
Nu sitter jag här och vilar mina fötter, det är sjukt va slitna dem blir efter en hel dag ute på stan!
Förresten så regnade det inte en droppe på ehla dan! Helt otroligt!
Molly Malone


Sjukt rolig gatukonstnär. Den lilla gubben gick och kolla under kjolarna på kvinnorna, och han gick och sparkade på på männen, och när jag satte mig ner på knä för att ta lite foton så började han göra poser, alla skratta otroligt mycket!


Äntligen vågade jag! Och statyn är i full storlek...


PRIDE


PRIDE
Killen nummer två från vänster hade inga kalsonger på sig, och det blåste ganska mycket...


Ni anar inte hur många människor som var där!
Sen var det också mer än en person som rökte saker man inte får, hela Dublin lukta julgran fram till på kvällen.

Fredagskväll

Alla mina planer gick åt skogen för ikväll, så jag gick ner till Tesco (ICA) som ligger 500 meter härifrån, och handla lite godis, te (godare än English breakfast), läsk, några granola bars att ha med i skolan på rasterna och lite pappersnäsdukar (har dragit på mig en förkylning, trots halsduken! Dock inte jätteförvånande). Hittade tyvärr inga jordgubbar. Men nu sitter jag här och tittar på film och myser lite. Ska ut imorgon med Riccardo på förmiddagen, då ska vi gå igenom Trinity College, och efter det träffar vi några andra kompisar för att gå och se på Prideparaden, och efter det tror jag nog att det blir lite shopping.
Jag tror att jag har sträckt nånting i framsidan av mitt ben, för varje gång jag går gör det skitont, som en smärta som ilar genom hela benet, men bara i mina Docs, oavsett hur löst jag än knyter dem. Konstigt.
Det var förresten ett av mina bästa beslut inför denna resan, att ta med mina Docs, mina underbara fina vattentäta Docs.

Midsommar

Så himla typiskt Dublin. Imorse var det soligare än det varit hela veckan, så jag tog på mig klänning och ballerinas och lämnade halsduken hemma, och ända fram till lunch var det helt molnfritt, sen dugga det lite, och på eftermiddagen regnade det mer än det regnat alla de andra dagarna tillsammans, och det blåste, så mitt paraply gick sönder, får ta och köpa ett nytt.
Nu sitter jag i min säng och väntar på att det ska sluta regna så jag kan gå ner till affären och köpa godis och jordgubbar.
Hoppas ni alla får en jättefin midsommar med mycket sol!
Puss
Edo och Riccardo på en bänk under lunchen. Fitzwilliam square (mitt emot skolan) hade en stor matmarknad med mat från hela världen. Edo, missnöjd med sin falafel, Riccardo lycklig med sin lemonad och jag med lammacka, väldigt gott!



Tjugotredje juni

Idag har inget speciellt hänt, inte heller igår, så då skrev jag inget.
Vaknade med en enorm huvudvärk, har börjat känna mig väldigt stel i rygg och nacke, tror det beror på kudden. Iallafall, jag släpa mig upp och stack till bussen. Väl på skolan träffade jag min vän Miki, från Japan. Vi satt och prata lite och åt frukost innan lektionen. Sen hade vi 3 lektioner, och inte så mycket mer. Tror jag har dragit på mig en förkylning också (elementet i mitt rum är trasigt, så temperaturen är omkring 18-19 grader) och dessutom är det väldigt kallt utomhus också, måste använda min stora halsduk varje morgon, så jag går runt som en zombie.
Igår tog jag en promenad genom HMV på vägen till bussen, och köpte en musikDVD, 'Lynott's last stand'. Det är inspelningen av den sista turnén Thin Lizzy gjorde innan Phil Lynott dog.
Jag gick också in på National Museum, men det var inte så jätteimponerande, det var mycket av samma saker de hade, och utställningen med Egypten var bara gammla knivar och kammar. Det var dock två saker som var intressanta, och det var en skalle med svärd eller yxhugg i kraniet, och Dublin medeltidsutställningen, där det fanns otroligt fina skulpturer och bilder från kyrkor. Imorgon om jag orkar ska jag gå och shoppa lite vid Jervis shopping centre, det ska vara väldigt bra shopping där. Måste köpa lite jorgubbar också, midsommar ftw!
XX

Tjugoförsta Juni

Första riktiga 'skoldagen' och jag försov mig, great! Jag har alla mina alarm, altså 5, på mobilen inställda på morgonen, annars kommer jag inte upp, ändå vaknade jag inte! Eller jo det jag gjorde jag ju, men försent. Som tur var hade jag överskattat tiden det tog med bussen, så jag hann. Jag skulle igentligen ta bussen 25 minuter över 7, för att hinna till 8.45, men jag vaknade 20 över 7. Jag fick skynda mig allt jag kunde och sen springa till bussen, som tur är ligger bussen mindre än en minut från huset. Till min lättnat hittade jag de andra studenterna från huset där också. Tjejerna stack in och handlade frukost på Tesco, så ja och Nao Ka gick i förväg. 
Min grupp är anska härlig, dock är väldigt många dåliga på att prata engelska, och jag är yngst. Men min lärare är helball, Diarmaid heter han. Han är typ 3 meter lång, hur smal som helst, likadant hår som slach fast aningen mindre och gråare, 200% gay och han hatar Kate Winslet. Så som han beskrev det var han övertygad om att de va gifta i tidigare liv, för han sa att hatet han kände var fysiskt, av ingen anledning alls. Jag slutade sen tjugo i 12, så då stack jag ut på lite shopping själv. Först igenom ett stort shoppingcenter precis bredvid Grafton street, sen upp längs Grafton street, upp till norra sidan om Liffey, där satte jag mig mitt i en korsning (på en stor staty) och käka lunch. Sen blev det en väg genom Penneys (Irländska Primark, fast tusen gånger bättre) upp till posten. Slutar inte förundras den byggnaden, så sjukt stor och fin. Det ser ut som ett gigantiskt slott invändigt. Tyvärr lämnade jag kameran hemma, så jag skippade kyrkorna i närheten som jag igentligen tänkt besöka, men det kan jag göra imorgon. Det känns så hemskt att åka hem från staden innan 9 på kvällen, för man vill inte missa någonting! Men jag har ett väldigt bra schema så jag har ganska mycket tid att spendera på att bara strosa omkring.
Food time!
XX
Det jag kom hem med från stan. En fantastiskt snygg rygga, en bok (som jag älskar, men har inte läst den på engelska, men den utspelar sig i Dublin, so why not?) och världens bästa band, som nu bor i min iPod.


Även ett par ganska fula tofflor, men ack så sköna. Köpte dem på Penney's för €2, och det är ett måste att ha nånting mjukt på fötterna när man har gått omkring hela dan.

japan

Satt precis och åt middag med den japanska studenten som bor här, jättetrevlig kille. Nao Ka hette han. Tydligen jobbar och bor han i sverige just nu, de var trevligt att få höra lite svenska för omväxlingens skull. Antagligen går han och jag i samma grupp, då har jag någon att ta bussen med imorgon.

Tjugonde Juni

Jag gjorde största misstaget någonsin. Jag lämnade mitt paraply hemma på morgonen, för att det var sol. Tror ni jag fick ångra det på eftermiddagen? Jag fick gå runt med en liten plastmapp på huvudet istället.
Att ta sig till skolan imorse var faktiskt otroligt lätt, trots att jag tycker det är jätteläskigt att åka Deublinbussarna. När jag skulle gå från bussplatsen till skolan gick jag med näsan begravd i en karta jag har i min bok om Dublin, folk tittade som galningar! När jag kom fram till skolan kunde jag inte få upp dörren, och trots att ja stod och bankade så kom ingen och öppnade. Pinsamt nog var det dörren bredvid som var entrén, faktumet att handtaget var trasigt på den första dörren kanske var en liten hint. Men under tiden jag stod och bankade träffade jag två jättetrevliga och roliga italienare, Edouardo och Richardo. Vi hade en lektion och ett informationsmöte innan lunch, efter det stack vi in till Grafton street (5 minuter från skolan) och käkade. När vi va klara gick vi tillbaka till skolan genom St Stephens green (som utalas Stevens). Underbart vackert!
Vi hade en walkin tour på eftermiddagen genom Dublin. Väldigt intressant. Vi gick igenom St Stephens green (igen), upp längs Grafton street, genom Temple Bar, över Ha'Penny bridge till norra sidan av Dublin, längs floden Liffey 200 meter, över till södra sidan igen via O'Connel Bridge, som tydligen är Europas bredaste bro, den är bredare än vad den är lång! Efter det gick vi via O'Connel street ner förbi Bank of Ireland och in i Trinity College. Där stannade turen. Efter det gick jag, Edo och Richardo runt lite för att handla lite souvenirer och ett paraply till Richardo. Sen stack de hem medan jag fixade lite frimärken och så inne på the Post Office. Ännu en fantastisk byggnad. Det tog mig ca 10 minuter innan jag hittade var jag kunde köpa frimärken.
Nu ska jag ner och äta lite mat, är starving!
Btw, jag har redan fått höra att jag låter som en Irländare, lite credit måste man väl få för det?
XX





Dag1

Nu är jag trött. Drog som sagt ut med mina 'huskompisar' för att gå o kolla in festivalen, men vi träffa några av deras kompisar istället, och sen gick vi upp och ner för Grafton Street, förbi Bank of Ireland och ena entrén till Trinity college...tyvärr utan att upptäcka det innan jag kom hem och kolla på en karta. Vi gick även förbi National Museum, fin fasad! Fast alla fasader i den delen av Dublin är gudomligt vackra! Jag såg verkligen ut som en turist som gick och fota allt.
Jag lyckades även flirta till mig en barnbiljett på bussen hem. Snäll busschaufför.
Nu sitter jag i sängen och ska snart lägga mig, måste bara kolla med bussarna imorgonbitti först.
En liten bit av St Stephens green.

Den underbara statyn av underbara Phil Lynott. Vågade inte riktigt gå fram till den. Men passerar den varje dag påväg till skolan, måste nog gå fram och hälsa nån dag. Fan va härligt det käns att ha en alldeles egen bild av honom.

Bank of Ireland.



Var?

Lite irriterad blir man när ens google earth under mystiska omständigheter försvinner spårlöst från ens dator, speciellt när alla platser man planerat att besöka var utmärkta på den. Inklusive bussresor.

Nittonde Juni

Äntligen här!
Flygresan gick bra, märkte den knappt, kan bero på att jag somnade efter ungefär halva resan.
När ja kom till flygplatsen skulle en EF-representant möta upp mig, men jag fick vänta ungefär 25 minuter innan han dök upp. Han var jättetrevlig, men väldigt svår att förstå! Han hämtade upp en kille också. Han var 24 år och från Lund. Han är här för att jobba hela sommaren. Han kommer vara med på alla utflykter på eftermiddagarna. 
De första jag gjorde när jag kom hit var att sova. Klockan var då 10.30, och jg hade redan varit uppe i 6,5 timme.
Familjen jag bor hos är härlig, dock väldigt svåra att förstå de också. De bor 3 andra studenter i ett hus i trädgården, jag fick ett eget rum på övervåningen. Jag har inte hunnit träffa de andra studenterna än, men de ska vara 2 systrar från Mexiko, och en kille från Japan. De hjälper mig in till skolan och att köpa busskort etc. 
Hela perioden jag är här är det en street festival, liknande Malmöfestivalen, så vi tänkte nog åka in till de senare, låter kul! Då hinner jag se lite av Dublin också, can't wait!
XX


RSS 2.0